måndag 9 april 2012

2010 Keller Riesling von det Fels (igen)Det har varit en bra Påsk! Vi har bara ätit. I Långfredags var vi bjudna till L, C och M och fick en fantastiskt god kalkon och blomkolspuré. Blomkolspurén försökte jag göra hemma sedan men fick inte riktigt till den rätta touchen – den blev lite besk. Koka blomkål, mixa, rör ner grädde, salta, koka upp? Något blev tossigt. Men nya försök kommer! På Påskdagen hade vi kära vänner H & M över på lite Påsklunch, tanken var väl att det skulle blivit blomkolspuré då men well – en annan gång, måste träna lite först!

Nu idag på Annandagen hade vi Cs mor och man över för lite Påskbuffé. Först lite rester från gårdagen, såsom lite kallskuret lamm och en ny laddning gravlaxtartar. Till det ägghalvor med majonnäs och räkor – så gott! Därefter kycklinglår med potatis. Enkelt och gott. Slutligen Thelins kardemummakaka med rödgrön röra och vispad grädde.

Allt sköljdes ner med 2010 Keller Riesling von det Fels. Supergott! Såg att jag bloggat tidigare om vinet, och kan bara hålla med om mina tidigare noteringar. Lite knutet inledningsvis, med sedan rullas allt ut. Godis, exotiska frukter, citrus. Efter en klunk utbrister Cs mor ”får man säga att det luktar banan?!” Klart man får! Det till och med bolmade banan.

Nu väntar ny arbetsvecka. Ha det gott!Inlägg 76, dag 76

2 kommentarer:

Svenssonsmakaren sa...

Härligt, snart dags för påfyllning eller ;)..

Happy new arbetsvecka. :)

Red Scream sa...

Japp, snart dags för påfyllning! :-)

Det ska bli kul! :-)