Lördag och jag är bjuden på vinmiddag/bloggträff i Silverdal, supertrevligt! Eftersom både C och jag är lite smått intresserade av området får jag instruktioner: Kolla in hur det känns. Ok!
Fast det börjar inte så bra – jag tar rätt buss från Sollentuna station men åt fel håll, så helt plötsligt är jag på väg mot Danderyds sjukhus
istället för Karolinska. Morr! Det hela resulterar i att jag kommer försent, trots
att jag var ute i god tid. Väl på plats blir jag därför trackad av de andra för
att de var tvungna att vänta på mig i en
hel halvtimme innan de kunde hugga in på godsakerna. Sedan blir jag trackad
för mitt uttal av River Cottage och när jag därefter tar fram blixten ser jag
hur alla skakar på huvudet – vilken sell-out!
Så lite uppförsbacke där i början! Men när väl alla mina fel
och brister är utredda kan vi koncentrera oss på vinerna, maten och sällskapet.
R har lagat två förrätter, först lite supergoda oliver och en italiensk
mortadella, som var mycket smarrig. Sedan lite pecorinogratinerad stekt salchicha
på rostat bröd. Det var riktigt gott! Därefter matvete i ugn och hjort, som
fått koka ett par timmar. Mycket gott. Därefter ost och slutligen glass och
paj. R bjuder på en riktigt härlig parmesanost och beskriver ingående de olika
klassificeringarna. Jag känner ett stort behov av att lära mig mer om
parmesanost, och inte minst prova fler. Tidigare har gruyère varit den stora
favoriten, men nu börjar jag känna att parmesan behöver utforskas mer.
Till maten konsumerades det en del schysst vin:
Jag tog inga direkta noteringar men de var mycket trevliga. Ioppan som jag hade med mig var väl kanske den som jag minst gillade av de röda torra, den var fortfarande lite för snäv typ. Jag har med mig ett sött vin från min Italienresa i september, men det var tyvärr kvällens besvikelse. Innan jag hunnit prova hör jag Magnus ropa från andra sidan bordet: ”Äppelskrutt och kycklingfond!” Jag provar: japp, mitt i prick. Det här var inte så trevligt! Men men.
R bjuder på tre olika italienska likörer, hasselnöt,
kamomill och slånbär:
Slånbären var godast. Hasselnöten hade stora likheter med Lagavulin. Sedan lärde vi oss en ny beskrivning av vin: snorrigt. Naturligtvis en felsägning, men det visade sig vara ett ganska bra ord!
Slånbären var godast. Hasselnöten hade stora likheter med Lagavulin. Sedan lärde vi oss en ny beskrivning av vin: snorrigt. Naturligtvis en felsägning, men det visade sig vara ett ganska bra ord!
Många timmar senare och massor av skratt senare vandrar vi
ut i den härliga Silverdalsnatten. Mycket stort tack till R för jättegod
middag, supergott och mycket generöst! Stort tack till Joakim, Fredrik, Tomas,
Frederic och Magnus för goda viner och härligt sällskap!
Inlägg 89, dag 89
10 kommentarer:
Kan bara hålla med mycket trevligt :)
Magnus
Mycket! Och gott! :-)
Många tack från mig också! Noteringar & bilder kommer snart...
/Joakim
Det ser vi fram emot! :-)
Mycket kul att träffas förresten! :-)
Japp, mycket trevligt och framför allt gott! Vi ses igen :)
Jao. Kul att få vara med! Tror jag länkar till den här sidan då du ju redan skrivit vad jag tänkte skriva ;)
Det gör vi Fredrik! :-)
Mycket kul att träffas, Frederic! :-) Hälsa J!
Fredrik! Bild nr 3 tillägnas dig, i bästa copy cat-stil. Gick sådär ;-)
Haha, ja, det krävs ju något annat lixom ;) som en ljusstark glugg t ex :)
Skicka en kommentar