torsdag 20 augusti 2009

Pasta CDR


Detta inlägg är en hyllning till en av världens godaste gräddbaserade pastasåser: Pasta CDR. Du behöver:


3-4 schalottenlökar, finhackade
4-5 vitlöksklyftor, finhackade
1-5 krm cayennepeppar
1-3 tsk dragon
1-3 tsk rosmarin
0,5 dl konjak
2-3 dl grädde
1 dl passerade tomater
1 kruka persilja, finhackad
Någon form av animaliskt protein, typ strimlad kyckling
God pasta.


Fräs upp schalottenlök och vitlök samt kryddorna i rikligt med smör och/eller olja. Löken får inte ta färg. Häll på konjaken, låt koka in någon minut. Häll på grädden och passerade tomater. Späd ev med lite vatten. Låt koka ihop i ca tio minuter. Om du ska ha i kyckling, rör ner den nu. Salta! Koka pastan under tiden. Blanda pasta, persilja och sås. Njut!


.

2 kommentarer:

Fröken Dill sa...

Den såsen lät verkligt smaskig. Måste testas!
Hälsar Dill

Red Scream sa...

Den är supersmarrig. Glöm inte saltet! :-)