Tillsammans med några fellow bloggers – Kinna, Magnus,
Frederic, Fredrik – är jag bjuden till en italiensk kväll arrangerad av
Bertazzoni, Gattimondo och Paolo Roberto. Mycket trevligt! Jag vandrar runt
bland de magnifika spisarna från det familjeägda köksutrustningsföretaget Bertazzoni
och kan inte låta bli att drömma mig bort i mitt framtida slott utrustat med
köksutrusning från Bertazzoni… en dag kanske!
Roberto från Gattimondo bjuder på lufttorkad skinka, salami
och en 30-månaders bergsparmesan. Mycket gott! Parmesanosten var hård men porös
och mycket smakrik. Den får det bli mer av. Sedan var Paolo Roberto där och
lagade ragu – strimlad högrev som får koka sönder. Också mycket gott! Jag får
med mig en påse bronspasta från hans kollektion med mig hem, ska laga till
något smarrigt med den. Tänkte faktiskt prova att göra en ragu som Paolo, ta något köttstycke som behövs kokas länge och göra en god sås av det.
Vi får även lyssna till Paolo Bertazzoni som leder företaget
idag. Han berättar lite kort om företaget och lite om dess filosofi. Roligt att
lyssna på! Kul att det fortfarande är familjeägt. Visade bilderna för honom sedan och han bara skrattade när han såg hur han hade gestikulerat på bilderna. "Look, wid de arms, very Italian!"
Sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll, stort tack till
Bertazzoni, Gattimondo och Paolo Roberto! Vi avrundar på Cloud Nine och en flaska Saint-Joseph. Se här och här för andra intryck.
Dag 3, inlägg 3
2 kommentarer:
Strålande beskrivet... Roberto säger att du och Frederic åt upp ALL salamin?! Får ta inträde av er nästa gång! ;)
Japp, ALL salami! :-) Den var ju så GOD!!!
Skicka en kommentar