fredag 25 januari 2013

Ute: minus tjugofyra. Inne: italiensk värme. En skön kväll med Bertazzoni, Gattimondo och Paolo Roberto!Tillsammans med några fellow bloggers – Kinna, Magnus, Frederic, Fredrik – är jag bjuden till en italiensk kväll arrangerad av Bertazzoni, Gattimondo och Paolo Roberto. Mycket trevligt! Jag vandrar runt bland de magnifika spisarna från det familjeägda köksutrustningsföretaget Bertazzoni och kan inte låta bli att drömma mig bort i mitt framtida slott utrustat med köksutrusning från Bertazzoni… en dag kanske!

Roberto från Gattimondo bjuder på lufttorkad skinka, salami och en 30-månaders bergsparmesan. Mycket gott! Parmesanosten var hård men porös och mycket smakrik. Den får det bli mer av. Sedan var Paolo Roberto där och lagade ragu – strimlad högrev som får koka sönder. Också mycket gott! Jag får med mig en påse bronspasta från hans kollektion med mig hem, ska laga till något smarrigt med den. Tänkte faktiskt prova att göra en ragu som Paolo, ta något köttstycke som behövs kokas länge och göra en god sås av det.

Vi får även lyssna till Paolo Bertazzoni som leder företaget idag. Han berättar lite kort om företaget och lite om dess filosofi. Roligt att lyssna på! Kul att det fortfarande är familjeägt. Visade bilderna för honom sedan och han bara skrattade när han såg hur han hade gestikulerat på bilderna. "Look, wid de arms, very Italian!"


Sammanfattningsvis en mycket trevlig kväll, stort tack till Bertazzoni, Gattimondo och Paolo Roberto! Vi avrundar på Cloud Nine och en flaska Saint-Joseph. Se här och här för andra intryck.

Dag 3, inlägg 3

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Strålande beskrivet... Roberto säger att du och Frederic åt upp ALL salamin?! Får ta inträde av er nästa gång! ;)

Red Scream sa...

Japp, ALL salami! :-) Den var ju så GOD!!!