torsdag 31 januari 2013

En kortis…
Idag tänkte jag inte plåga er med något längre inlägg. Jag har jobbat hemifrån idag och brutit mot alla regler. För er som inte känner till de tre gyllene reglerna för att arbeta hemifrån kan jag meddela att de är:

1. Vara duschad och frukosterad före klockan 9
2. Ingen Wordfeud eller Quizkampen mellan klockan 9-16
3. Kort lunchpromenad (utomhus) på 20 minuter för att rensa tankarna

Well. Folk har tvålats till i Quizkampen. Jag har varit inomhus hela dagen. Jag har inte duschat. När det gäller den sista regelbrytningen tänkte jag skylla på att jag ändå tänkte gå och träna nu efter jobbet – de planerna ligger fortfarande fast. Ska packa träningsbagen snart.

Men jag har gjort nytta. Tentor har rättats, saker har uträttats!

Kollade förresten på Sveriges Mästerkock igår. Blev lite inspirerad att ta mig an kycklingutmaningen. Som jag förstod det var innehållet i hemliga lådan:

Kyckling
Couscous
Kalvfond
Gul lök
Saffran
Torkade aprikoser
Vitlöksklyftor
Citron
Matlagningsyoghurt
Zucchini

Nu är ju ingen av oss någon större entusiast av torkade aprikoser, så de kanske serveras ”à part.” Typ i affären. Mitt spontana upplägg för rätten är att stycka kycklingen och använda låren. Sedan koka fond på skrovet, du hinner ju med lite på en timme i alla fall. Sedan tre huvudröror: stekt lök, couscous och zucchinin i en liten hög. Kycklingen, strimlad och stekt i olja och vitlök i den andra. I denna tänkte jag tillsätta kalvfonden. Slutligen matlagningsyoghurten och saffranet i den tredje röran. Som sagt, det är min spontana tanke. Vi får se! Nu träna.

Dag 9, inlägg 9
2 kommentarer:

Veronica sa...

Vi måste ju gå en match!
Hälsar vrkvrk

Red Scream sa...

Med dina meriter tror jag det blir tufft! :-) Men vi kör!